Dag van de Buren

Inschrijving

#BeBiodiversity

Vanaf dit jaar wordt de Dag van de Buren groen, met de hulp van een partner bij uitstek: de federale campagne #BeBiodiversity.

Onze gemeenschappelijke missie is om iedereen informatie en advies te geven, zodat het respect en de bescherming van onze mooiste buur voor iedereen, biodiversiteit, een natuurlijke reflex wordt. De Dag van de Buren  is een geweldige kans om deze tips in de praktijk te brengen en iets te doen voor de biodiversiteit.

Waarom biodiversiteit beschermen?

Omdat het ons kleding, medicijnen, eten, cosmetica, kwaliteitswater levert en ons beschermt tegen slecht weer en natuurrampen. Ook belangrijk in cultuur en kunst, het biedt ons ook recreatie, welzijn en landschappen. Zonder biodiversiteit kunnen we gewoon niet leven.

In het bijzonder?

Het partnerschap tussen Dag van de Buren en de campagne #BeBiodiversity is gebaseerd op complementariteit.

☞ De Dag van de Buren ondersteunt deze aanpak in een geest van samenhang en samenleven.

☞ De # BeBiodiversity-campagne biedt de nodige expertise aan, om een transitie in onze productie- en consumptiepatronen te stimuleren.

Het doel van #BeBiodiversity is tweeledig:

bewustmaking en bedrijven helpen om deel te nemen aan een vrijwillige benadering van het behoud van biodiversiteit en ecosysteemdiensten;

educatie en empowerment van burgers-consumenten om producten en producenten te kiezen die meer respect hebben voor deze biodiversiteit.

Dit door een boodschap van medeverantwoordelijkheid door te geven tussen overheden, bedrijven en burgers-consumenten. Biodiversiteit gaat ons allemaal aan!

Je vindt op de website #BeBiodiversity algemene informatie over biodiversiteit, leuke animatievideo’s die de impact van onze consumptie, artikelen en heel veel tips en tricks uitleggen om onze biodiversiteit te beschermen.

Onze institutionele partners

Onze private partners

Onze media partners