Dag van de Buren

fr

Nieuws

Nieuws, Tips en trucs 8 september 2021

Deze zomer geeft plaats aan een gezonde aperitief

De zomerseizoen is gestart ! Dus, wie zegt zomer, zegt “Dag van de Buren”, en zegt aperitief onder de Belgische zon !

 

Het aperitief is misschien wel het meest verwachte moment van de dag, zo niet van de week. Het stelt u in staat om u te ontspannen, te discussiëren, een gezellige moment te delen en de geleidelijke opkomst van deelnemers op uw “Dag van de Buren” mogelijk te maken.

 

Deze zomer geeft plaats aan een gezonde aperitief !

Deze top 5 van ingrediënten, aangeboden in samenwerking met de Nationale Loterij zal u laten genieten van een gezellige moment onder het genot van een lichte aperitief.

  • Gedroogde fruit : Om uw aperitief gezond en krokant te maken, vervangt u pistachenoten en pinda’s door cashewnoten, walnoten, amandelen, hazelnoten en andere gedroogde fruiten zonder toegevoegde zouten of geroosterd. Geef de voorkeur aan cashewnoten: ze zijn zowel rijk aan smaak als aan voedingsstoffen.

 

  • Olijven : deze bevatten een schat aan voedingswaarden die verbazingwekkend en waardevol zijn voor het welzijn van het lichaam. Niet alleen vanwege hun rijke gehalte aan vetzuren, hun vitamine E en hun antioxiderende eigenschappen. Groen, zwart, gevuld, ontpit of niet, ze passen perfect voor een aperitief!

 

  • Groenten : Een klassieker om te bewaren! Deze geven variëteit en voegen kleur toe. Ze zijn geschikt voor een groot aantal deelnemers. Dus laten we denken:
    • met cherrytomaatjes (geel, rood, groen),
    • met wortelstokjes,
    • met komkommerrondjes,
    • Met roze radijs (lang of klein),
    • bloemkool,
    • maïskolven,
    • selderij,
    • witlof,
    • met koolraap in reepjes gesneden,
    • met broccoli of rauwe courgette (ja ja, je leest het goed),
    • advocaat
    • of geraspte rode kool.

 

Dit allemaal voorgesteld op een originele manier : gemengd, apart of nog op stokjes pour de kinderen,…

 

Of het nu yoghurt, knoflook of kwark is,

het zijn allemaal vaste waarden . Ze kunnen gecombineerd worden met een beetje citroen, zout, peper en wat verse kruiden zoals munt, bieslook of basilicum.

Het is zelfs mogelijk om ze een oosterse kant te geven door er een snufje kerrie of kurkuma aan toe te voegen, wat ze bovendien een mooie gele kleur geven.  Aarzel natuurlijk niet om ze zelf te maken, om je zelfgemaakte recepten, tips en trucs te delen die je bereidingen een speciale tintje geeft en die bij je past.

 

Nu is het tijd voor de proeverij !

Onze institutionele partners

Onze media partners