Dag van de Buren

fr

Nieuws

Nieuws, Tips en trucs 28 augustus 2020

Het onderhouden van contact met de buren tijdens de opsluiting

Sinds zijn oprichting strijdt De Dag van de Buren tegen uitsluiting en isolement en pleit voor solidariteit tussen de bewoners van dezelfde wijk. Deze missie wordt op de proef gesteld door de opsluiting en het bevel om afstand te houden tot de gezondheidstoestand is hersteld. Door deze sociale contacten te vermijden, zorgen we voor onze gezondheid en die van anderen, dus deze inspanning is niet te verwaarlozen. Vandaag stellen we voor om 5 gezelschapspellen te spelen tussen buren om de opsluiting wat te verlichten en opnieuw te verbinden, met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen. 

Hinkelen

Terug naar de kindertijd! Teken bij het uitgaan (terecht) een hinkelbaan op een stoep of voor uw gebouw. U kunt uw kunstwerk tekenen of een gelamineerd vel papier in de buurt hangen, waarbij u uw buren uitdaagt hetzelfde te doen. Dit zal uw buurt opvrolijken en een glimlach op de gezichten van de bewoners toveren!

Het boekenkast

Waarom zet u geen wisselkastje op in de lobby van uw gebouw en nodigt u uw buren uit om spullen af te zetten die ze wel leuk vinden maar niet meer gebruiken? Het zou een kans zijn om boeken te delen die indruk op u heeft gemaakt of gezelschapsspellen die u heeft genoten en bezig heeft gehouden.

Grapjes

Soms zijn de eenvoudigste dingen het beste. Schrijf een grapje op een papiertje en plak het op de deur van uw buurman. U kunt het concept ook waarmaken door tekeningen van uw kinderen (of uzelf als u daar zin in heeft) op te hangen, of kleine bemoedigende woorden.

Raadsels

Onze vierde suggestie is een spel dat u waarschijnlijk op uw vakantiereis al heeft gespeeld en dat bestaat uit het kiezen van een beroemd persoon om anderen te laten raden. Om dit principe aan te passen aan de opsluiting, kunnen de buren samen spelen en om de beurt vragen stellen vanaf hun balkon of aan de deur.

Vragen voor een balkon

Noam Cartozo, die een ster op twitter is geworden, heeft de besloten versie van het spel “Vragen voor een kampioen” gelanceerd, waarin een meester van het spel via de balkons vragen zal stellen aan zijn buren. De eerste die ze beantwoordt, zal tot kampioen worden uitgeroepen.

We hopen dat we u enkele ideeën hebben gegeven om uw avonden alleen op te vrolijken en om deze pandemische periode zo goed mogelijk te ondersteunen. We komen snel terug met wat nieuwe tips!

Onze institutionele partners

Onze media partners