Dag van de Buren

fr | en

De Dag van de Buren is terug !

We zijn er eindelijk: de Dag van de Buren komt terug op 27 mei 2022!

Twee jaar geleden stond het leven in de gemeenschap plotseling op zijn kop en nog nooit kregen mensen zo weinig gelegenheden om samen te komen.

Daarom nodigt de Dag van de Buren u dit jaar uit voor OPNIEUW Samenleven, want er is veel gebeurd op twee jaar tijd: misschien is uw favoriete buurman verhuisd? Of misschien bent u zeer tevreden met de komst van een nieuwe. Hoe dan ook, het is tijd om samen te komen, te vieren, sociale banden te herstellen en nieuwe te creëren. Daarvoor komt de Dag van de Buren net op tijd: 2022 is het jaar van de reünie!

(Als u het nog maar net ontdekt hebt,) de Dag van de Buren is de perfecte gelegenheid voor iedereen die zijn buurt anders wil laten leven tijdens een dag van vrijheid, gezelligheid en lekker eten!

De Dag van de Buren is natuurlijk voor iedereen, maar ook dankzij iedereen! Ontdek onze tips voor een geslaagd feest! We kijken ernaar uit u te ontmoeten bij een aperitiefje!

De geschiedenis van de dag van de buren...

In 1999 zetten Atanase Périfan en de vereniging “Paris d’amis” de operatie “Immeubles en Fête”, Feest in het gebouw, op in Frankrijk. De slagzin: Wijken voor onverschilligheid!

Het doel: De banden met buren versterken, een samenhorigheidsgevoel in de wijken aankweken, solidariteit tussen buren creëren, samen iets doen aan eenzaamheid en uitsluiting.

In 2003 werd de eerste editie van ‘Feest in het gebouw’ op de sporen gezet in het Brusselse Gewest, in het kader van de Europese dag van de buren. Het was meteen een schot in de roos, meer dan 10.000 Brusselaars namen deel aan de operatie. De tweede editie het jaar daarop bracht meteen alle Belgen op de been, dankzij de steun van tal van betrokkenen die als peter van de operatie optraden.

Door de jaren heen bouwen we een sterk netwerk van communicatiekanalen uit, zodat we de informatie maximaal kunnen verspreiden. Er groeit een netwerk van mensen die zich elk jaar inzetten om dit buurtfeest mogelijk te maken, door bijvoorbeeld alsmaar meer mensen aan te zetten om mee te doen.

BEDANKT aan alle deelnemers van Dag van de Buren 2021!

Nieuws

Newsletter

Wilt u meer informatie en nieuws ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Een vraag ?

Hier zijn de meest gestelde vragen en hun antwoorden.

Onze partners

Onze institutionele partners

Onze Particuliere Partners

Onze media partners